Arthur Stanley House, sees the refurbishment and extension of a 1960s office block in Fitzrovia, West London. Originally designed by TP Bennet Architects, Arthur Stanley House sits within the Charlotte Street conservation area. The Building was home to the University College London Hospital Trust until 2005, when the trust relocated, the building has remained empty since.

The Existing Building has a reinforced concrete frame construction with brickwork elevations and single glazed windows. The current top floor consists of a plant room lined with a prominent loggia (external frame) along the main elevation. The new scheme will refurbish the current brick work, replace the existing windows with new, high quality glazing, that meets modern standards and will enhance the elevations. The upper floor plant room and loggia will be replaced with a new office floor plate and a full-length terrace which will improve surrounding townscape by decreasing the perceived height of the building.

A new residential building will be provided comprising of ten new residential units, organised around a central internal core, with two apartments at each floor. The new residential fa├žade responds to its mews context and improves western boundary of Tottenham mews. The proposal will provide two large family size affordable duplexes over the lower two floors, each with their own private access.

Location
London
Client
Westbrook Partners

Allford
Hall
Monaghan
Morris