Taxi House is a mixed-use scheme situated on the Grand Union Canal, occupying the site of the former London Taxi Drivers’ Association headquarters. The new development for The Collective is made up of a family volumes of varying scale, ranging in height from three to 12 storeys. The scheme will deliver 300 co-living rooms with a variety of residents’ amenities at ground and lower ground levels, including a wellness facility, restaurant and café spaces, cinema and informal breakout spaces.

Key to the scheme is the 1100sqm of workspace designed for SMEs, small start-up businesses and craftspeople, with 20% of the space at affordable levels dedicated to creative industries and community-led projects. Taxi House also includes a performance space which will be available for use by local community groups including the neighbouring Paddington Arts School. A new public realm will be created, spanning from the entrance of the site to the waterfront. The split-level space will be activated by a retail unit and lobby space at the upper street level, and a café and performance space at canal level, where a new piazza adjacent to the Grand Union Canal enables public access to this part of the waterside for the first time.

2020
Location
Westminster, London
Client
The Collective

Allford
Hall
Monaghan
Morris