Botanic Place sits at a unique site in the city of Cambridge, lying at the junction of Station Road and Hills Road and bordered by the Cambridge University Botanic Garden.

The project aims to be an exemplar of sustainable development which optimises its environmental, social and wellbeing aspects whilst ensuring that it remains a building of long life that is fit for and adaptable to the future. It will be the first new build BREEAM “Outstanding” rated office building in the city centre, and the first building of its kind to put the wellbeing of its users, the local community and its neighbours at its heart.

The design proposes a campus comprising two new office buildings, the retained landmark Botanic House and the refurbished Flying Pig public house. All are set within public spaces and extensive landscaped gardens, including extensively planted roof terraces.

Location
Cambridge
Client
Railpen and Socius

Design changes approved for Botanic Place 29.11.23

Allford
Hall
Monaghan
Morris