North London Hospice

London. 2012

  • Project Details
  • Completion: 2012
  • Cost: £1.8 Million
  • Clients: North London Hospice

Designed to be ‘a big version of someone’s house’ to instil a domestic sense of well-being, North London Hospice offers specialist palliative care to patients with life-limiting illnesses. Set on a prominent corner in a quiet residential area of north London, the massing of this brick building is broken down into two north facing gables with circulation interleaved between. A single-storey multi-pitched extension at the rear completes the L-shaped plan and frames a south-facing private courtyard for the enjoyment of patients. Conceived from both the inside-out and the outside-in, the expansive windows set around a simple palette of brick and timber, ensure a series of light and airy spaces that are well-connected – both physically and visually – with their external environment.

Awards

Building Better Healthcare Award Grand Prix 2013 Building Better Healthcare Award Best Primary Care - highly commended 2013 Building Better Healthcare Award for Best Community Healthcare Design 2013 Civic Trust Award: Special Award for Sustainability 2013 New London Architecture - Best Healthcare Building 2013 RIBA National Award for Architecture 2013 WAN Healthcare Award 2013 Brick Awards: Architects Choice 2012 Civic Trust Award 2012

North London Hospice
North London Hospice

Location Plan

North London Hospice

Landscape Plan

North London Hospice

Ground Floor Plan

North London Hospice

First Floor Plan

North London Hospice

Second Floor Plan

North London Hospice

East Elevation

North London Hospice

North Elevation

North London Hospice

Section AA

North London Hospice

Section BB


return to top