Ravensbourne College Learning Resource Centre

Greenwich, London. 2013

  • Project Details
  • Completion: 2013
  • Cost: £5 Million
  • Clients: Ravensbourne College of Design and Communication

With a keen focus on functionality, the Learning Resource Centre at Ravensbourne College adapts ā€“ with minimal intervention ā€“ an existing rectangular building into a completely new style of library. The brickwork skin of a two-storey building from the seventies is peeled away and replaced with large, double-glazed low-e glass panels embellished with oversized graphics that play with the college logo. Internally, the original layout is stripped out to open up and unify the two floors. At the buildingā€™s west end, an open staircase is inserted into an existing double-height space to extend the sense of lightness. The combination of simple, bold moves has provided a flexible learning space which is used for a variety of activities ranging from quiet study to fashion crits, exhibitions and film sets.