White House

London. 2004

  • Project Details
  • Completion: 2004

White House is a luxury family home located on a vacant site in St. John’s Wood conservation area, London. The house is configured around a double height open plan living space onto which the more private family rooms of the kitchen, family room, swimming pool and playroom connect. A first floor gallery overlooks the double height space of the living area and separates the children’s bedrooms at the north end of the house from the master bedroom suite in the south. The mosaic tiled elevations are punctured by window openings that take their proportions from the fenestration of the surrounding period properties. The lead split pitch roof responds to the roof lines of the conservation area whilst allowing light to penetrate into the rear of the house.