Elizabeth House

Waterloo, London. 2019

  • Project Details
  • Completion: 2019
  • Clients: HB Reavis

The redevelopment of the Elizabeth House site responds to its unique set of constraints, primarily pedestrian movement and access to Waterloo Station. The public realm is transformed in four key ways. Victory Arch Square, a gently sloping pedestrian space, improves access to the station and provides an appropriate setting for the Victory Arch. The Waterloo Curve is a new retail lined pedestrian street that runs the length of the site and provides access to the station. The Promenade allows access across from the station’s concourse level through a public garden and down into the new Waterloo Square, an 18m high cut through the centre of the site. Floating above this is a 21st century office, a place where businesses can begin, grow and thrive in a variety of volumes and floorplates. Every floor in the office will be different, ensuring there is the right space for all tenants. The massing is defined by the site, and local and important city views. The building steps incrementally towards the north, which allows the creation of generous south-facing roof terraces that provide valuable amenity space to the community of the building with excellent views across London.