Studio Building

London. 2008

  • Project Details
  • Completion: 2008
  • Clients: Nottingdale Ltd

Working as part of the Notting Dale Village, the Studio Building contributes to the rejuvenation of the area badly isolated by the construction of the West Cross Route. Located at the northern corner of the masterplan site, the seven-storey building forms a ‘stop-end’ for the development. The façades of the building are clad in white render punctured by generously proportioned strip-windows. The service zones, including the two diagonally opposed external stair cases and roof plant, are clad in grey aluminium louvres to frame the white rendered box of the studios. Yellow guarding panels incorporated into stair balustrades are visible through the open louvres at night, offering a subtle visual tie-back to the Yellow Building. Inside, the mix of uses includes small flexible business units, 54,000 square feet of office floorspace (let in the main to Windsor and Newton) and some ground floor retail space.

Related Projects