Plow Building

Oklahoma City, USA. 2014

  • Project Details
  • Completion: 2014
  • Clients: Rock Island Plow LLC

The Plow Building reinvents a robust but disused warehouse building in Oklahoma City into flexible new office space. To exploit its inherent character, the building is stripped back to its heavy timber frame and structural brick shell. Lightwells are cut into the floor slab, which, combined with new sawtooth rooflights and large perimeter windows, draw natural light deep into the office bays across all four floors. New metal clad openings to Oklahoma Avenue, formed within existing window bays, are paired with new steel canopies that signal the main entrance to the west and the reinstated entrance to the south. These new interventions are designed to contrast with the found fabric.

Awards

AIA Adaptive Reuse Citation Award 2017 AIA Central Oklahoma Design Excellence Award - Honor Award 2016

Site history

 

The existing building

 

 

Concept overview diagrams
View of the main entrance from Reno Avenue
The main entrance to the Plow Building

Concept sketch of the interior staircase

 

Interior timber studies

 

Landscape plan

 




 


 

 




 


 


 


 

 

 


return to top