University of Amsterdam Crowned AJ Retrofit of the Year

18/09/2014

University of Amsterdam Crowned AJ Retrofit of the Year

Phase 1 of our University of Amsterdam (UvA) project was named overall winner at the AJ Retrofit Awards. It also scooped the International Innovation category. The project reinvents a utilitarian building: recycling its concrete frame, transforming its envelope and dramatically improving environmental performance. The judges were said to be particularly impressed by how the project’s key move – that of removing a four-storey, 40m x 18m section from the canal-spanning building and replacing it with a glazed, double-height space – ‘completely restructures the way the building relates to the campus and its immediate urban context’.
 

Phase 2 of the project, involving the reinvention of the adjoining building to form new entrance to both phases, continues.