Television Centre Masterplan

London. 2018

  • Project Details
  • Completion: 2018
  • Clients: Stanhope

This Grade II listed site was the first purpose built television studio in the country and is to be reinvented under a site wide Masterplan regeneration as a new, fully mixed use development. The vision is to reinvent Television Centre as an integral part of the local area. The Masterplan will open up the site to the public for the first time and connect it to the surrounding area. A new public realm in the form of the restored Helios Courtyard and the reinvented forecourt will improve pedestrian movement through the site. Listed elements will be preserved and enhanced and the original ‘question mark’ design is to be reinforced. New buildings of a variety of residential typologies and the creation of a ‘media cluster’ for creative media companies build a new destination of work and leisure places around an already iconic brand, while offering a continued presence of the BBC for studio and workspace use. The truly mixed use development contains varied land uses that will create a new, but instantly recognisable place to live, work and play in White City.